Aandacht lost alles op

Ronald Ram

Ervaren ondernemer en burn-out coach

Mijn levensfilosofie is eenvoudig, maar krachtig: “Aandacht lost alles op.” Als ervaren ondernemer en burn-out coach geloof ik dat gerichte aandacht het fundament is van elke vorm van persoonlijke en professionele groei.

Of het nu gaat om het navigeren door de uitdagingen van ondernemerschap, het overwinnen van burn-out, of het vinden van balans in het leven, aandacht is waar het allemaal begint.

Aandacht voor detail, aandacht voor onze emoties, aandacht voor de behoeften van anderen, en vooral, aandacht voor onszelf.

In mijn reis heb ik geleerd dat door aandachtig en bewust te leven, we de kracht hebben om elke situatie te transformeren, te groeien en te bloeien.

Laat mij je gids zijn op jouw pad naar herstel, balans en succes.

Mijn leven tot mijn burn-out

Echter, met het succes kwam ook intense druk. Deze druk escaleerde uiteindelijk in een persoonlijke confrontatie met burn-out. Deze ervaring was een cruciale wake-up call, die mij deed inzien dat professioneel succes niet altijd synoniem staat met persoonlijke voldoening of gezondheid.

Ik realiseerde me dat ware zakelijke prestaties niet alleen gemeten worden aan de hand van winstmarges of financiële resultaten. Echt succes omvat ook persoonlijk welzijn en het vinden van een balans tussen werk en privéleven. Het is net zo belangrijk om te genieten van de reis als om de bestemming te bereiken.

Het idee van de Ondernemer Burnout

Deze inzichten hebben een nieuwe passie in mij aangewakkerd: het coachen van ondernemers om succes te bereiken op een manier die hun gezondheid en welzijn ondersteunt. Mijn doel is nu om mijn ervaringen en lessen te delen, zodat andere ondernemers kunnen leren hoe ze een gezonde balans kunnen vinden en burn-out kunnen voorkomen.

Het idee voor ‘De Ondernemer Burn-out’ ontstond tijdens een inspirerende brainstormsessie met Bennie de Jong, een ervaren business coach. Zijn inzichten, gecombineerd met mijn eigen ervaring als coach bij Meulenberg Training & Coaching, hebben de basis gevormd voor dit unieke concept. Bovendien heeft het boek “Kiezen vanuit je Hart” van Albert Sonneveld, dat ik las tijdens mijn opleiding, een cruciale rol gespeeld in het vormgeven van mijn aanpak. Het boek benadrukte het belang van het luisteren naar en volgen van je hart, wat essentieel is voor het vinden van balans en het voorkomen van burn-out.

Deze combinatie van professionele samenwerking, persoonlijke ervaring en diepgaande literaire inzichten heeft geleid tot de vorming van ‘De Ondernemer Burn-out’ – een platform waar ondernemers niet alleen leren om te gaan met de uitdagingen van het bedrijfsleven, maar ook om een leven te leiden dat evenwichtig, vervullend en hart-gedreven is.

Met dank aan…

In mijn reis naar herstel en groei speelde Lennaert Huijing, mijn eigen coach, een cruciale rol. In 2020, toen ik zelf midden in een burn-out zat, was het Lennaert die mij begeleidde op mijn pad naar herstel. Zijn deskundige coaching, empathie en diepgaande inzichten waren essentieel in mijn proces om de burn-out te overwinnen.

Lennaert’s unieke benadering van coaching, die zowel professioneel inzicht als persoonlijke aandacht combineert, heeft me niet alleen geholpen om uit mijn burn-out te komen, maar heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen pad als coach te volgen. Zijn vermogen om te luisteren en oprecht te begrijpen, gecombineerd met zijn vaardigheid om praktische, haalbare strategieën aan te reiken, maakte een diepe indruk op mij.

Nu, in mijn huidige rol als coach voor ondernemers, blijf ik samenwerken met Lennaert. Deze samenwerking is een constante bron van ondersteuning, kennis en inspiratie. Het is door zijn begeleiding dat ik heb geleerd hoe cruciaal het is om niet alleen aandacht te besteden aan zakelijk succes, maar ook aan persoonlijk welzijn.

Ik ben Lennaert dankbaar voor zijn steun en mentorship. Zijn invloed is duidelijk aanwezig in mijn werk en benadering van coaching, waarbij ik ernaar streef om hetzelfde niveau van empathie, inzicht en praktische begeleiding aan mijn cliënten te bieden.

Neem vandaag nog contact met ons op
om een consultatie te plannen.